Ένταξη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκιάθου στις τάξης της ΕΛΙΜΕ επί Προεδρίας Γεωργίου Αντωνίτσα.

Ένταξη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκιάθου στις τάξης της ΕΛΙΜΕ επί Προεδρίας Γεωργίου Αντωνίτσα.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΛΙΜΕ
03/02/2023

Γιώργος Αντωνίτσας, Πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου Σκιάθου
Γιώργος Αντωνίτσας Πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου Σκιάθου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 03/02/2023 η Γενική Συνέλευση της ΕΛΙΜΕ. Στην Συνέλευση παραβρεθήκαν εκτός από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΙΜΕ και τα μέλη που είναι εγγεγραμμένα αυτή την στιγμή, ο Αντιπρόεδρος της βουλής Κος Αθανάσιος Μπούρας ο οποίος απεύθυνε χαιρετισμό και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κος Λιάκος Ευάγγελος ο οποίος και αυτός απεύθυνε χαιρετισμό. Με την έναρξη της συνεδρίασης ο Πρόεδρος της ΕΛΙΜΕ Κος Αθανάσιος Λιάγκος εισηγήθηκε το θέμα της ένταξης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκιάθου να εξετασθεί πρώτο για να μπορεί ο Πρόεδρος με τον οποίο εκπροσωπείται να έχει συμμετοχή και στα υπόλοιπα θέματα τη ημερήσιας διάταξης. Πράγμα το οποίο έγινε, επικυρώθηκε η εγγραφή του Δ.Λ.Τ.Σ. στην ΕΛΙΜΕ. Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Σ. Κος Γεώργιος Αντωνίτσας ανέφερε:

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ,

Καταρχάς θέλω να ευχαριστήσω το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΙΜΕ για την πρόσκληση που εξ’ αιτίας αυτής βρίσκομαι εδώ σήμερα, και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο κ. Α. Λιάγκο και τον κ. Δημήτρη Ιατρίδη για της προσπάθειες που έκαναν για να ενταχθεί το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκιάθου στην Ένωση Λιμένων Ελλάδος.

Επίσης θέλω να σας μεταφέρω της ευχαριστίες του Δημάρχου Σκιάθου κ. Θεόδωρου Τζουμα ο οποίος ήταν και είναι βέβαια ένθερμός υποστηρικτής της προσπάθειας αυτής που έγινε και της συνεργασίας που αισιοδοξούμε να έχουμε στο μέλλον.

Είμαστε ένα μικρό νησί, όμως όμορφο και σημαντικός τουριστικός προορισμός κατά την θερινή περίοδο, το οποίο έχει και αυτό το δικό του Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο το οποίο ιδρύθηκε το 2012 μετα τον διαχωρισμό που έγινε και την κατάργηση του λιμενικού ταμείου βορείων σποράδων που είχε έδρα την Σκόπελο και έκτοτε και τα τρία νησιά απέκτησαν το καθένα το δικό του λιμενικό ταμείο.

Διαχειριζόμαστε έναν μικρό λιμένα, θα έλεγα, περίπου 200 θέσεων ελλιμενισμού, όπου φιλοξενούνται, ιστιοπλοϊκά και ταχύπλοα, επαγγελματικά και ιδιωτικά και από αυτά είναι τα έσοδά μας που έχουμε καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.

Δεν έχει σημασία βέβαια αν είναι μικρό το λιμάνι που διαχειρίζεται κάθε λιμενικό ταμείο γιατί με τις ανάγκες που υπάρχουν σήμερα και με την τεχνολογία η οποία τρέχει με γοργούς ρυθμούς τέτοιες συνεργασίες πρέπει να γίνονται και είναι υποχρεωτικό κατ’ εμέ να γίνονται διότι βοηθούν στην ανάπτυξη και σωστή διαχείριση του κάθε λιμένα.

Δεν θέλω να σας κουράσω άλλο και να ευχαριστήσω για ακόμη μία φορά το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΙΜΕ για την πρόσκληση και την συνεργασία μας.

➛ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Leave Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.