Ώρες Λειτουργίας 08:00 - 16:00
+30 24270 23702

Λιμεναρχείο Σκιαθου

Λιμεναρχείο Σκιαθου

Σημαντική Ανακοίνωση- Ενημέρωση από το Δ.Σ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκιάθου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκιάθου επιθυμεί να επισημάνει σε όλους τους κατοίκους τη σημαντική απόφαση που έχει ληφθεί και εγκριθεί  -Αριθμ.απόφασης: 48/2023 [ΑΔΑ:9ΓΤΑΟΞΔ6-1ΡΓ] [άρθρο 11 – κυκλοφοριακές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »
ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΣΚΙΑΘΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Σκιάθος ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΙΘΜ. 06/2024Θέμα : «Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις οχημάτων εντός λιμένος και χερσαίας ζώνης λιμένος Σκιάθου». ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΙΘΜ. 07/2024 Θέμα : «Στάθμευση εκμισθούμενων οχημάτων, επί της παραλιακής οδού, εντός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Λιμεναρχείο Σκιαθου

Λουτράκι, Πλησίον 1ου Δημοτικού Σχολείου,

+30 2427 022017

skiathos@hcg.gr

Ιστοσελίδα

Λιμεναρχείο Σκιάθου

Ανακοινώσεις Λιμεναρχειου Σκιάθου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΣΚΙΑΘΟΥ

Απαγορεύεται η παραμονή επ’ αγκύρα σκαφών – πλοίων εντός της θαλάσσιας έκτασης του κυρίου λιμένος Σκιάθου προς αποφυγή παρεμπόδισης προσέγγισης των δρομολογημένων πλοίων, αλλά και της προσγείωσης – απογείωσης των αεροσκαφών.
Πριν την άφιξη στον λιμένα οι Κυβερνήτες των πλοίων αναψυχής να επικοινωνούν με το Λιμεναρχείο Σκιάθου μέσω VHF στο κανάλι 12 ή τηλεφωνικώς στο 2427022017.
Στους μη συμμορφούμενους με τα ανωτέρω θα επιβάλλονται από την Λιμενική Αρχή οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

 

ANNOUNCEMENT FROM THE PORT AUTHORITY OF SKIATHOS

It is forbidden to remain on anchorage vessels – ships within the sea area of the main port of Skiathos in order to avoid obstruction of the approach of the ferry boats, as well as the landing – take – off of the airplanes.
Prior to arriving at the port, Leaders of the pleasure craft communicate with the Skiathos Port Authority via VHF on Channel 12 or by calling 2427022017.
Το non-compliant with the above will be imposed by the Port Authority on the penalties provided for.

Ιστορία του Λιμενικού Σώματος

Το 1919 ιδρύεται το Λιμενικό Σώμα. Ο ιδρυτικός νόμος είναι ο ν. 1753 του 1919 «Περί τροποποιήσεως του νόμου 816 και προσθήκης συναφών διατάξεων». Σημαντικότερη καινοτομία του νόμου αυτού είναι το άρθρο 3, το οποίο προβλέπει την σύσταση ιδίου Σώματος, του Λιμενικού, που αποτελείται από προσωπικό της Διεύθυνσης Εμπορικού Ναυτικού, της επιθεωρήσεως των υπηρεσιών αυτού, του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου και των Λιμενικών Αρχών.

Το άρθρο 3 του ως άνω νόμου αποτελεί την επίσημη ληξιαρχική πράξη γεννήσεως του Λιμενικού Σώματος. Την είχαν εμπνευστεί οι αείμνηστοι Γεώργιος Σάκαλης και Κωνσταντίνος Μπούκας.Ο νόμος προέβλεπε και τον τρόπο συγκρότησης του νεοσύστατου Σώματος. Για τον σκοπό αυτό, με διάταγμα, εξουσιοδότησε την μετάταξη από το Πολεμικό Ναυτικό στο Λιμενικό Σώμα εξήντα έξι (66) Αξιωματικών. Έτσι, το Λιμενικό Σώμα, πέντε (05) μήνες περίπου μετά την ίδρυσή του, είχε ήδη συγκροτηθεί και οργανωθεί, καλύπτοντας το σύνολο σχεδόν των θέσεων που είχε προβλέψει ο ν. 1753. Τα μεταταχθέντα στελέχη διέθεταν ικανή μόρφωση και γλωσσομάθεια και ήταν ειδικευμένα στα θέματα εμπορικής ναυτιλίας από την υπηρεσία τους στο τμήμα Εμπορικού Ναυτικού και στις Λιμενικές Αρχές και είχαν μόνοι τους αναλάβει την περιπέτεια της μετάταξης σε ένα νέο Σώμα με τον ζήλο του νέου, τον ενθουσιασμό του πρωτοπόρου και την εκ προϋποθέσεως στοργή για την Ελληνική Εμπορική Ναυτιλία, η διοίκηση της οποίας θα αποτελούσε στο εξής το αποκλειστικό έργο της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας.

Οι περισσότεροι από αυτούς, όπως έχει καταγράψει η ιστορία, σταδιοδρόμησαν ευδόκιμα, ανήλθαν στις βαθμίδες της ιεραρχίας και προσέφεραν μέχρι τέλος της υπηρεσιακής τους ζωής σημαντικό έργο στην μεγάλη υπόθεση της ναυτιλίας μας.

Πηγή:Ιστορία του Λιμενικού Σώματος (1999) Ένωση Απόστρατων Αξιωματικων του Λιμενικού Σώματος

Ανθρώπινο δυναμικό

ο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή είναι ένοπλο Σώμα ασφαλείας, στρατιωτικώς οργανωμένο, το ένστολο προσωπικό του οποίου έχει την ιδιότητα του στρατιωτικού, σύμφωνα με τον Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα (ΣΠΚ). Στο προσωπικό του εφαρμόζονται οι διατάξεις που αφορούν τα άλλα ένοπλα Σώματα καθώς και οι διατάξεις του άρθρου 129 του Κώδικα Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, που κυρώθηκε με τον ν. 3079/2002 (ΦΕΚ 311 Α΄)

Ο άνεμος αυτή την στιγμή …

Η κίνηση των πλοίων στην Σκιάθο σε πραγματικό χρόνο