Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Ευάγγελο Κυριαζόπουλο

Τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, και τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλη Κουτουλάκη, η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή Πατουλίδου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Μαγνησίας και θεματικός Αντιπεριφερειάρχης τουρισμού, Γιάννης Αναστασίου, ο Δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Σκιάθου, Αλέξανδρος Ευσταθίου και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμου Σκιάθου, Μάρκος Βατζάκας και Γιώργος Διολέττας, με θέμα την ένταξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Θεσσαλονίκης-Βορείων Σποράδων στις επιδοτούμενες άγονες γραμμές για τη θερινή περίοδο 2024.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την κοινή επιστολή που απέστειλαν στο Υπουργείο Ναυτιλίας, η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και οι Δήμαρχοι Θεσσαλονίκης και Σκιάθου, προκειμένου να συμπεριληφθεί εκ νέου η σύνδεση στις επιδοτούμενες γραμμές για το 2024.
Δεδομένης, μάλιστα, και της επιτυχημένης σύνδεσης των προηγούμενων θερινών περιόδων, η σύνδεση θα συμβάλλει καθοριστικά στην ενίσχυση της τουριστικής κίνησης και στην τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας των εμπλεκόμενων περιοχών, αποτυπώνοντας έτσι σημαντικά οφέλη στους προορισμούς.Η πρωτοβουλία έτυχε θετικής πρόθεσης από την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας αλλά δεν έχει, ακόμη, οριστικοποιηθεί και θα επακολουθήσει νέα συνάντηση επί του θέματος στις αρχές Μαρτίου.

Leave Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.